Gebruik van Essentiële Olie

Essentiële oliën worden veelal toegepast omdat ze onze emotionele en fysieke welzijn zouden bevorderen. De oliën van dōTERRA kunnen in een zeer breed scala worden gebruikt als enkelvoudige essentiële olie of als samengestelde essentiële olie, al naar gelang je eigen wensen en toepassing.

De essentiële oliën van dōTERRA kunnen op drie verschillende manieren gebruikt worden. De oliën kunnen aromatisch gebruikt worden waarbij de geur bijvoorbeeld via een diffuser in de ruimte wordt verspreid. Ook kunnen de oliën topisch gebruikt worden, oftewel direct aangebracht op de huid, met of zonder draagolie. Een andere optie is inwendig gebruik, waarbij de olie in bijvoorbeeld water of via een capsule wordt ingenomen.

Aromatisch gebruik
Ons gevoel van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Een breed scala aan verschillende soorten essentiële oliën wordt in aromatherapie toegepast. Bepaalde essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van essentiële oliën d.m.v. een diffuser de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van essentiële oliën worden een laag- warmte diffuser geadviseerd; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de essentiële olie niet kapot wordt gemaakt. Hierdoor wordt de effectiviteit van de olie gewaarborgd. Essentiële olie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van het wasgoed of als schoonmaakmiddel voor elke oppervlakte in uw huis.

Direct aanbrengen op de huid
Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn essentiële oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren. Dit is een van de grote voordelen van het doelgericht aanbrengen van de oliën. Essentiële oliën worden onder meer gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen. Essentiële oliën worden vanwege hun gunstige chemische structuur vaak direct aangebracht op de huid.

Inwendig gebruik
Essentiële oliën kunnen ook als voedingssupplement worden gebruikt. Een groot aantal essentiële oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar sommige oliën mogen niet worden ingenomen. Gebruik daarom geen essentiële oliën of voedingssupplementen, wanneer dit niet nadrukkelijk op het etiket staat vermeld. Essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik. Wanneer je met iemand samenwerkt die al meer ervaring heeft met het gebruik van essentiële oliën, zal dit je zeker helpen, vooral als het voor jou de eerste keer is dat je met essentiële oliën werkt. Het zorgt er namelijk voor dat je ervaring met betrekking tot essentiële olie positiever en plezieriger is. Voor het geval je je kennis over essentiële olie zou willen vergroten neem contact op met ons.

Instructies opvolgen
dōTERRA geeft bij elke olie duidelijk aan op welke manier deze mag worden toegepast door de onderstaande letters.

Zorg ervoor dat u alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden komen. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie.

Staat u onder behandeling van een arts of specialist of bent u zwanger, raadpleeg dan eerst uw arts of specialist voordat u gebruik gaat maken van essentiële oliën.