Kwaliteit Essentiële Olie dōTERRA

De essentiële oliën en producten die essentiële olie bevatten van dōTERRA zijn van gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit, waardoor de eigenschappen van de essentiële olie volledig tot hun recht komen. dōTERRA’s essentiële oliën zijn 100% puur en worden zorgvuldig gewonnen uit planten. Ze bevatten geen vulmiddelen of kunstmatige ingrediënten die de kwaliteit van de olie kunnen verminderen. Ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties.

Wat is CPTG essentiële olie?
CPTG essentiële olie staat voor Certified Pure Therapeutic Grade. Naast het belang van het voorkomen van vervuilingen in de oliën is het ook van belang om het juiste niveau van de actieve werking van de bestanddelen te garanderen om tot een veilig en doeltreffend product te komen. Er zijn merken essentiële oliën die beweren een therapeutische graad te hebben. Sommige daarvan kunnen zuiver zijn; er zijn er echter maar weinig die zijn onderworpen aan strenge testen voor de chemische samenstelling. dōTERRA’s CPTG essentiële olie ondergaat strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij etherische olie gegarandeerd.

Om dit te kunnen doen werkt dōTERRA nauw samen met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, wetenschappers en beroepsbeoefenaren uit de gezondheidszorg. dōTERRA kiest voor de beste planten die geteeld zijn in de meest ideale omgeving en zorgvuldig worden geoogst op het moment dat de planten hun hoogste waarde hebben. De plant en haar aromatische bestanddelen worden geëxtraheerd door ervaren destilleerders en ondergaan strenge testen en analyses om de zuiverheid van de essentiële oliën te garanderen.

De missie van dōTERRA
Het is de toewijding van dōTERRA om de levensverhogende voordelen van essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit te delen met de wereld. Zij doet dit door:

  • Het onderzoeken en ontwikkelen van essentiële oliën die voldoen aan ‘s-werelds hoogste kwaliteit via een netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, gezondheidswetenschappers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.
  • Het produceren van essentiële oliën die voldoen aan de hoogste kwaliteits-, zuiverheids- en veiligheidsstandaarden in de industrie (CPTG; Certified Pure Therapeutic Grade®).
  • Het distribueren van de producten via onafhankelijke productconsultants die, werkend vanuit huis of praktijk, dōTERRA wellnessproducten introduceren, trainen en lokaal verkopen door persoonlijk contact, alsmede via wereldwijde, gepersonaliseerde websites.
  • Het bieden van onderwijskansen voor iedereen die geïnteresseerd is om te leren hoe essentiële oliën met een therapeutische graad kunnen worden gebruikt als zelfzorg en wellness alternatief.
  • Het samenbrengen van professionals in de traditionele en alternatieve geneeskunde om verdere studie en toepassing van de therapeutische kwaliteit van de essentiële oliën in de moderne gezondheidszorg aan te moedigen.