Wat is Essentiële Olie

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen (componenten) die worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze zijn zowel mooi als aromatisch. Wellicht heb je ooit wel eens genoten van de geur van een roos, van lavendel of van de geur van vers gesneden munt. In dat geval heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Door de geschiedenis heen werden essentiële oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun vermeende medicinale en therapeutische werking. De moderne wetenschappelijke studies en trends laten vandaag de dag een meer holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij door de wetenschap een herontdekking van de diepe voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid steeds vaker wordt bevestigd.

Al die voordelen van essentiële olie dringen meer en meer door bij mensen die een holistische gezondheidsaanpak voorstaan. Steeds vaker wordt naar essentiële olie gegrepen en daarnaast worden ook diverse essentiële oliesoorten in onze voeding gebruikt. Net zoals wij ons eten kruiden. Wist je trouwens dat pure, onversneden essentiële oliën doorzichtig zijn en variëren in kleur van kristalheldere tot diep blauw?

dōTERRA CPTG essentiële oliën vormen de zuiverste en veiligste pure essentiële oliën beschikbaar op de markt op dit moment. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die met de juiste zorg en aandacht zijn geteeld en geoogst door ervaren kwekers over de hele wereld. dōTERRA neemt alleen genoegen met de beste en meest ideale samenstelling en werkzaamheid van hun essentiële olie. Hierdoor herkennen ervaren gebruikers van essentiële olie meteen de superieure kwaliteit en natuurlijke puurheid van dōTERRA essentiële olie. Ontdek hier zelf deze mooie essentiële oliën en enkele van hun toepassingen.